Ogas ir viens no vērtīgākajiem dabas produktiem, kas pieejams mūsu platuma grādos. Tās ne tikai priecē ar krāsu, smaržu un garšu, bet arī sniedz būtiskus ieguvumus veselībai. Par to sīkāk stāsta sertificētā uztura speciāliste “Veselības centru apvienībā” (VCA) Anita Baumane un “Mēness aptiekas” farmaceite Evita Lārmane. “Ogas vasarā ir viegli pieejamas un lieliski noder gan […]
Tāliem galamērķiem jāvelta vismaz desmit dienas vai pat pusmēnesi, kas savukārt ir lietderīgi pilnīgai atpūtai no straujās darba dzīves un ikdienas pienākumiem, un šāda tipa ceļojumus izvēlas aptuveni piektā daļa no “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles klientiem. “Pēdējā laikā redzam, ka ir cilvēki, kuri vēlas aizceļot uz ilgāku laiku, gūt autentisku pieredzi un pilnīgu atpūtu. Tas […]
Fotogrāfs : Daina Vārpiņa
Saskaņā ar “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles datiem, pēdējo trīs gadu laikā pieaudzis to klientu skaits, kuri tieši Jāņu laikā rezervē atpūtas braucienus. Kādas vēl ir saulainas un gardas alternatīvas tradicionālajām Jāņu svinībām Latvijā? “Protams, jūnija otrās puses laikapstākļus pilnībā paredzēt nav iespējams, bet redzam, ka tūristi dod priekšroku kompaktām 4–6 dienu programmām, ar ērtiem lidojumiem […]
Kuram garšo biezpiena bumbiņas? Kurš tādas gatavo? Kāda ir Tava recepte? 🙂 Fotogrāfs Daina Vārpiņa
Lai arī Jāņos dažādu kārdinājumu netrūkst, pārmērības var novest pie dažādām veselības problēmām. Vienkāršus un noderīgus ieteikumus par svētku maltīšu baudīšanu bez riska veselībai un aptieciņas saturu izbraukumiem sniedz Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, gastroenterologs, internists VCA “Aura”, Aleksejs Derovs un “Mēness aptiekas” farmaceite Jeļena Bebre. “Saprotu, ka cilvēkam vismaz reizi gadā ir vēlme nobaudīt […]
Līgo ir kopā būšanas un gardu ēdienu svētki, kuros uz galda tradicionāli netrūkst ne siera, ne gaļas ēdienu, ne saldumu. Tomēr, plānojot svētku galdu, vērts padomāt arī par mazākajiem svinētājiem – bērniem. Bieži vien viņu vēderi ir jutīgāki, un pārmērīga našķēšanās vai pārāk trekni ēdieni var radīt diskomfortu vēderam un pat sabojāt svētku prieku. Rūpēs […]
Četras saldas zefīru receptes Šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu Šie mazie saldo sapņu namiņi ir kā radīti pārsteigumam – mīksts zefīra krēms ar svaigām ogām, šokolādes cepumu kārtu, rotāts ar baltās šokolādes glazūru un pistāciju drumstalām. Nepieciešams (8 porcijām): Ogu-zefīra krēmam: Dekoram: Pagatavošana: Želatīnu aplej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5–7 […]
Lai bērns arī brīvlaikā izvēlētos pilnvērtīgu maltīti, svarīgākais ir radīt vidi, kur veselīgas izvēles ir vienkāršas un viegli pieejamas. Iedrošiniet bērnu eksperimentēt ar garšām un krāsām, bet paši – sagatavojiet pamatu: piemēram, liesu ceptu gaļu, maizi un svaigus sezonas dārzeņus. Sendviču var pagatavot četros vienkāršos soļos, pielāgojot sastāvdaļas tam, kas atrodams mājās. Ar nelielu plānošanu […]
Olas ir populārs produkts Latvijas iedzīvotāju uzturā – 54 % tās uzturā lieto vairākas reizes nedēļā, liecina “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja, savukārt daļa respondentu atzinusi, ka olas ēd tikai Lieldienās vai nelieto nemaz. Apkopojot atbildes uz jautājumu, cik bieži lieto uzturā olas, vēl 32 % iedzīvotāju sacījuši, ka olas ēd tikai […]