logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

About: cukursaldi.lv

cukursaldi.lv
Profile:

Website

Contact:

Email cukursaldi.lv

Posts by cukursaldi.lv

100 gados Latvijas virtuvē ienākuši simtiem jaunu produktu, garšvielu un recepšu

100 gados ne tikai mainījusies Latvija, bet arī valstī pieejamie produkti, receptes, ēšanas kultūra. Pēc AS Santa Maria vērojumiem aizvadītajos gados pēc Latvijas neatkarības atgūšanas šis process noticis īpaši strauji, ko veicināja brīvā ekonomika, jaunās iespējas ceļot, gūt studiju, darba pieredzi ārzemēs, turienes ģimenēs un restorānos, kā arī pie mums dzīvot un gatavot visdažādāko pasaules […]


Liepājā sava ROMA beķereja

Liepājā vieta ar patīkamu gaisotni, kur baudīt kūkas, svaigi ceptas saldas un sāļas smalkmaizītes ar kafiju, tēju vai šokolādes dzērienu, ir beķereja ROMA. Vējainākā dienā te var piesēst pie kāda no galdiņiem, bet var lūgt arī iesaiņot kūkas līdzi ņemšanai un doties uz jūru. Izvēle kūku vitrīnā ir tik plaša, ka pirmajā reizē grūti izvēlēties… […]


“Latvijas Nafta” jaunā dizaina kafijas krūzītes radījuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazie pacienti

“Latvijas Nafta” degvielas uzpildes stacijās pieejamo jaunā dizaina kafijas krūžu dzīvespriecīgos zīmējumus radījuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazie pacienti. Turpmāk vienu euro centu par katru nopirkto šī īpašā dizaina krūzi saņems Bērnu slimnīcas fonds. Iegūtie līdzekļi tiks tērēti mazo pacientu labā. “Augstu novērtējam Bērnu slimnīcas fonda darbu, ar kura atbalstu tiek risināti dažādi Bērnu klīniskās […]


Kā iegūt Helovīna svētku garšas?

Helovīna svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus un dodoties lūgt pie kaimiņiem saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni. “Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī […]


Dakteru Klaunu atbalstam labdarības akcijā “Smiekli ārstē!” ziedoti 44 541 EUR

Labdarības akcijā “Smiekli ārstē!” biedrības Dr.Klauns atbalstam iegūti 44 541 EUR, kas dos iespēju piecus mēnešus nodrošināt Dakteru Klaunu darbu Latvijas slimnīcās – vairot mazo pacientu prieku un labsajūtu grūtos brīžos. Pusotra mēneša laikā ziedot “Dr. Klauna” programmai bija iespējams veikalos “Rimi” un “Supernetto” izvietotajās ziedojumu kastītēs, pērkot “Rasēns” produktus, veicot pārskaitījumu biedrībai “Dr. Klauns” […]


Tuvojas Dobeles ābolu svētki

Šogad Dobeles ābolu svētki norisināsies 6.oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā. Latvijas sulīgākais festivāls, kā jau katru gadu, pulcēs vienkopus novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, lai piedāvātu labāko, kas nācis no dabas. Šīs ražas svinības, kopš to pirmsākumiem, nav tikai gadatirgus, kas ieņem svarīgu vietu vietējās […]


Riga Food ar jauniem gardumiem

Līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā turpināsies Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2018”. Te izvietotas vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, notiek meistaru sacensības, pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, izglītojoši semināri, aizraujoši šovi, meistarklases un degustācijas. Lage gastronomija ir daudzu rīdzinieku iecienīta, jo īpaši gardās kūkas. Latvijas Maiznieks sarūpējis ne […]


Food Union sasniedz lielākos saldējuma pārdošanas apjomus pēdējos piecos gados

Šī gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar aizvadīto gadu, pieprasījums pēc Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union ražotā saldējuma vietējā tirgū ir pieaudzis par 25%. Kopumā uzņēmums šīs sezonas laikā pārdevis gandrīz 2500 tonnas saldējuma, tādējādi uzstādot rekordu un sasniedzot lielāko realizētā saldējuma apjomu pēdējo piecu gadu laikā. “Šogad laikapstākļi īpaši priecē pēc saules un […]


Ābolu drupaču kūka

Pagatavošana Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru. Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas. Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6?7 minūtes, […]


Bundzinieku saieta Rīgā torte

Foto: Publicitātes


next page

Kategorijas