logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Šokolādes fondants

September 16th, 2015  |  Publicēts iekš Receptes

IMG_8997
“Mājās gatavoju daudz ko, bet viens no mīļākajiem ir šokolādes fondants – šokolādes keksiņš ar šķidru karsto šokolādi iekšpusē. Pasniedzu šo desertu vienmēr karstu ar vaniļas saldējuma bumbiņu un ogām – mellenēm vai avenēm. Ogas saldēju, lai ir pieejamas arī ziemā,” savā receptē dalās Jeļena Agadžanjana (Zvanu centra vadītāja AAS Gjensidige Baltic)

Pagatavošana

Izkausē šokolādi ar sviestu, pielej rumu vai konjaku, pievieno olu dzeltenumus un cukuru.
Visu sajauc.

Pievieno pavisam nedaudz miltus (masai jāpaliek šķidrai).

Paņem keksa formiņas (var vienreizējās no follija, ko var nopirkt Gemoss veikalā).

Formiņas apsmērē ar sviestu un iekšā ieber kakao (lai mūsu fondāni nepielīp pie formiņas).

Formiņās ielej šokolādes masu, izvieto uz plāts.

Cep 15 minūtes cepeškrāsnī 220 grādu karstumā.

Ļoti svarīgi nepārcept, lai iekšiņa paliek šķidra!

Vajadzēs

100g rūgtā šokolāde
60g sviests
1-2 ēdamkarotes cukurs (atkarībā, cik salds vai rūgts garšo)
1 ēdamkarote milti
2 olas
Var 2-3 ēdamkarotes ruma vai konjaka, tas piedod ļoti labu garšu.

Keksa formiņas.

Foto: Cukursaldi.lv

 

Komentāri

Kategorijas