logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Safrāna kvadrātiņi

December 23rd, 2016  |  Publicēts iekš Receptes

saffransrutor
Pagatavošana

Vienkārši pagatavojami cepumi ar safrānu un burkāniem.

Sagriezti mazos gabaliņos, tie būs lielisks Ziemassvētku našķis.

Izmantojiet mazu cepšanas pannu apmēram 23×30 cm. Uzlieciet cepampapīru un ietaukojiet to!

Sarīvējiet burkānus uz rīves smalkās daļas.

Izkausējiet sviestu!

Sakuliet olas un cukuru, līdz tiešām čauganai masai.

Pievienojiet sviestu, safrānu, burkānus un pienu.

Samaisiet miltus ar cepamo pulveri un viegli iemaisiet mīklā!

Ielejiet mīklu pannā un cepiet kūku 175 °C krāsns apakšējā daļā apmēram 25 minūtes!

Uzlieciet kūku uz iecukurota cepampapīra un ļaujiet atdzist!

Samitriniet papīru, uz kura kūka tika cepta, ar aukstu ūdeni, lai to viegli varētu atdalīt no formas.

Sagrieziet kūku 4×4 cm kvadrātiņos un iegremdējiet pūdercukurā!

Glabājiet tos pārtikas plēvē ledusskapī, lai tā ilgāk saglabātu mitrumu.

Vajadzēs

1 maisiņš Santa Maria Safrāns
2 gab. olas
3 dl granulēts cukurs
200 g sviests
1.5 dl piens, 3%
4 dl kviešu milti
2 tējk. Santa Maria cepamais pulveris
1 gab. burkāni
0.5 dl pūdercukurs dekorēšanai

Foto un recepte: http://www.santamariaworld.com/lv/

 

Komentāri

Kategorijas