16. maijā pulksten 12.00 Liepājas viesnīcā Promenāde Hotel ikviens gardēdis ir aicināts nobaudīt piecas Kurzemes saimnieču ceptās kūkas, kas sacenšas par iekļūšanu Signes Meirānes un Rimi Latvia grāmatā 100 kūkas un viena svecīte. Tā būs īpaša dāvana Latvijai 100. jubilejā, kurā apvieno-tas labākās, senākās un interesantākās receptes.
Viena no recepšu autorēm, kura žūrijai un Liepājas iedzīvotājiem piedāvās nobaudīt savu kūku Ķirši sniegā, ir Alda Anškena no Ventspils.
“Svētkos, kas vieno tautu, nav viena jubilāra, bet viss, kas šajā kopīgajā laikā notiek, ir dāvana kat-ram. Te nu mums, kūku cepējām, ir sava priekšrocība – uz kopīga galda uzlikt katram pa gabaliņam. Tas mani rosina domāt par Latviju un tās vērtībām. Par raksturīgajām krāsām karogā. Gribētos, lai baltā krāsa vienmēr ir kā nemainīgs pamats un lai tumši sarkanā pulsē kā sirds, caur kuru rit dzīvī-ba,” par savu kūku stāsta Alda Anškena. Viņa teic, ka nosaukums “Ķirši sniegā” ir izvēlēts, jo ogas un četri gadalaiki ir tie, kas Latviju atšķir no citām valstīm.
Par iekļūšanu gardāko kūku recepšu grāmatā sacenšas 45 receptes, kuru iesniedzējiem tās būs jāpagatavo un jāprezentē žūrijai visos Latvijas novados.
“Pašu senāko un vērtīgāko kūku recepšu iekļaušana Latvijas simtgadei veltītā grāmatā ir mans un mūsu visu ieguldījums mūsu vēsturiskā mantojuma apzināšanā. Šis ir arī ļoti patīkams un interesants piedzīvojums, kas ļauj atklāt apslēptos Latvijas recepšu dārgumus un skaistākās pērles,” stāsta Signe Meirāne, projekta idejas autore un Rimi gardēde.
Rimi Gardēžu portālā www.gardezi.lv iesūtīt gardāko kūku receptes kopā ar īpašo stāstu bija aicinātas jebkura vecuma cepējas no visas Latvijas. Kopā par konkursam izvēlētajām 104 kūkām savāktas vairāk nekā 56 000 balsis. Kā populārākās un mīlētākās receptes vadībā izvirzījušās klasiskās biskvīta un šokolādes kūkas.
Foto: Publicitātes
Komentāri