logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Valmieras SOS ciemata ģimenes gūst jaunas ēst gatavošanas un mākslas prasmes

August 30th, 2017  |  Publicēts iekš Saldās ziņas


Paulig Coffee Latvia darbinieki Valmieras SOS ciematā tā 10 gadu jubilejas svinībās bērniem organizēja dažādas Mākslas dienas aktivitātes un katrai ģimenei individuālas Āzijas un Tex Mex ēdienu gatavošanas meistarklases. Jubilejas svinības bija kā sākums Paulig Coffee Latvia un Radisson Blu ziedojumu kampaņai, lai sarūpētu jaunus apkures katlus SOS bērnu ciematos.

“Mēs esam gandarīti par sadarbību, kas mums ir izveidojusies ar SOS bērnu ciematiem. Paulig Coffee Latvia ar lielāko prieku sniedz savu ieguldījumu, lai dāvātu skaitus brīžus un radītu īpašas atmiņas visiem SOS ciematu bērniem. Visi kopā mēs varam paveikt lielas lietas un uzlabot SOS ciematu bērnu dzīves apstākļus. Paulig Coffee Latvia ir svarīgas ģimeniskās vērtības, jo bērnība ģimenē sniedz drošību un stabilitāti, kas ir svarīgs nākotnes pamats,” par paveikto gandarīta Paulig Coffee Latvia SIA valdes locekle Margarita Aļabjeva-Vaišļa.

Savukārt Valmieras SOS Bērnu ciemata direktors Edijs Pētersons ar prieku novērtē ciemiņu paveikto: “Man patika gleznas, ko bērni gleznoja – labi sanāca visiem, un likās interesanti, ka var darbus gatavot arī no garšvielām. Bērni arī mākslas aktivitāšu laikā varēja dzert dažādus interesantus dzērienus – tas bija jauki. Varēja just, ka Paulig Coffee Latvia darbinieki bija kārtīgi gatavojušies šim pasākumam, bija ļoti laipni un atsaucīgi. Paldies viņiem!”

Bērni bija patīkami pārsteigti, ka no garšvielām un kafijas pupiņām arī iespējams radīt mākslu. AS Santa Maria Sabiedriskās ēdināšanas vadītāja Sanda Stalbova parādīja bērniem, kā arī ar šiem pārtikas produktiem var veidot nelielas glezniņas, ko izmantot kā dāvanu saviem tuvākajiem cilvēkiem vai novietot istabā. “Mākslas dienas aktivitātēs bērni bija laimīgi! Interesanta izdevās aktivitāte ar garšvielu glezniņām, arī gleznošanā bērni bija aizrāvušies,” paveikto novērtē Jauniešu aprūpes speciāliste Ineta Vizuliņa.

Piemēram, jaunais gleznotājs Adrians atzīst: “Es gleznoju pēc zīmējuma parauga – manā gleznā ir redzama sieviete baltā tērpā, pamatā jau darbs bija ar zaļajiem toņiem. Otro reizi gleznoju ar eļļas krāsām, šoreiz jau iznāca labāk. Labprāt pamēģinātu vēl!”

Valmieras SOS ciemata ģimenēs vadītajās individuālajās meistarklasēs “Nost ar garlaicīgām maltītēm!” Santa Maria darbinieki parādīja kā ar garšvielām var dažādot iknedēļas ēdienkarti, iekļaujot tajā arī Āzijas un Tex Mex ēdienus. Katra no ģimenēm saņēma Āzijas un Tex Mex virtuves produktu komplektus un personīgo apmācību, kā šos produktus lietot.

Ģimenes ar interesi ieklausījās sniegtajos padomos, un, kopīgiem spēkiem gatavojot, pārliecinājās, ka tas nemaz nav tik sarežģīti, cik sākumā izskatās. Palīgā labprāt nāca arī bērni, gan mazgājot dārzeņus, gan lokot tortiljas utml. Ģimenēs dzīvojošās sociālās audzinātājas uzdeva dažādus jautājumus par Āzijas un Tex Mex virtuvi un pārliecinājās, ka, piemēram, ēdiena asumu, kas šķiet kā barjera bērnu ēdienam, saimniece var pati regulēt. Kopīgās sarunās atklājās arī, cik svarīgi, ka šāds ēdiens gatavs 20-25 minūtēs. Tāpat ne mazāk nozīmīgi, ka Āzijas un Tex Mex ēdienos iekļauj dažādus dārzeņus, reizēm arī augļus, kas ir veselīgas maltītes pamats.

“Bija interesanti! Uzzinājām daudz ko jaunu. Atsaucīgie darbinieki zināja pastāstīt arī par veselīgu uzturu. Tagad mēs zinām, ka ir arī, piemēram, čipši bez e-vielām! Mēs gatavojām rīsu nūdeles ar dārzeņiem un mērcīti. Visi, kuri pagaršoja, kas mums sanācis, teica, ka ir garšīgi un interesanti!” saka Sociālā audzinātāja Inita Serma.

“Mēs jau ko līdzīgu bijām mājās gatavojuši, tikai neizmantojām īpašās garšvielas. Tās man patika! Sāli, ikdienā gatavojot, tikpat kā nelietoju, tāpēc aizstāju to ar dažādām garšvielām. Labi, ka ir iespēja pamēģināt kaut ko citu! Mēs gatavojām tortiljas picu – katrs varēja veidot savu – pēc savas gaumes. Sastāvdaļas palika pat pāri, un mēs turpinājām gatavot arī vēlāk,” stāsta Sociālā audzinātāja Aiga Karitone.

Meistarklasēs “Nost ar garlaicīgām maltītēm!” ģimenes no Tex Mex ēdieniem pagatavoja arī Taco groziņus ar malto gaļu, Chili Con Carne, Buritto ar vistas gaļu. Savukārt no Āzijas ēdieniem kopīgiem spēkiem tapa Vistas voks Taizemes gaumē, Pad Thai wok un Tom Kha zupa, bet bērnus īpaši iepriecināja Banānu pankūkas ar kokosriekstu pienu.

Jāatzīmē, ka no 1. septembra līdz 30. septembrim Radisson Blu viesnīcās sadarbībā ar Paulig Coffee Latvia notiks ziedojumu vākšanas kampaņa „Dāvā siltumu SOS ciematu bērniem!”, kurā katrs var iesaistīties un palīdzēt nodrošināt siltas mājas SOS bērnu ciematos augošajiem bērniem. Akcijas laikā ikviens aicināts viesnīcās Radisson Blu Latvija, Radisson Blu Elizabete, Radisson Blu Rīdzene, Radisson Blu Daugava iegādāties kafiju, tādējādi no katras nopirktās kafijas ziedojot 0.50 EUR jaunu apkures katlu iegādei SOS bērnu ciematos.

“Gustav Paulig Ltd” un tā meitas uzņēmumi, kas atrodas Baltijas valstīs un Krievijā, veido uzņēmuma “Paulig Group” Kafijas nodaļu. Uzņēmums tika dibināts 1876. gadā, un tas vēl joprojām ir ģimenes īpašumā. “Gustav Paulig Ltd” vīzija ir būt pievilcīgam Eiropas uzņēmumam, kas iedvesmo patērētājus izbaudīt pasaules garšas. Uzņēmums ir tirgus līderis Somijā un Baltijas valstīs, bet Krievijā – otrs lielākais grauzdētās kafijas piegādātājs. Galvenā uzņēmuma mītne un lielākā “Gustav Paulig Ltd” grauzdētava atrodas Helsinkos, Somijā.
Santa Maria ietilpst Paulig Grupas pasaules virtuves un garšvielu nodaļā, kurā ir 850 darbinieku, un tā ražošanas vienības atrodas Zviedrijā, Anglijā, Beļģijā un Igaunijā. Santa Maria ir kļuvis par vadošo uzņēmumu Ziemeļvalstīs, kas nodarbojas ar garšvielām un pārtikas koncepcijām. No 1911. gadā Gēteborgā, Zviedrijā nodibinātā mazā tēju un garšvielu veikala ir izaudzis vadošs Ziemeļvalstu uzņēmums – nozīmīgs savas nozares spēlētājs daudzviet Eiropā. Santa Maria produkciju iedala piecās galvenajās grupās: garšvielas, Tex Mex, Āzijas un Indijas ēdieni, kā arī grila ēdieni (BBQ).

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas