logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Svaigā avokado kūka

November 21st, 2018  |  Publicēts iekš Receptes


Rimi Gardēdes Signes Meirānes avokado kūka ir garšīga un veselīga alternatīva ierastajām kūkām ar lielu cukura daudzumu. Receptei nepieciešami mīksti avokado, tāpēc, ja esi iegādājies stingrākus un vēlies, lai tie nogatavojas ātrāk, izmēģini sekojošu triku: papīra maisiņā ieliec avokado kopā ar banānu, kas būtiski saīsinās avokado nogatavošanās laiku.
Sastāvdaļas:

100 g I love eco mandeļu

100 g I love eco lazdu riekstu

80 g pekanriekstu

150 g dateļu bez kauliņiem

2 tējk. kakao pulvera

šķipsniņa jūras sāls

Pildījuma 1. kārta:

450 g izmērcētu Indijas riekstu*

4 Selection by Rimi svaigās dateles

2 ēd.k. kakao pulvera

80 ml kakao sviesta vai kokosriekstu eļļas

50 ml kļavu sīrupa

1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas

280 ml I love eco sojas piena

200 g gatava, nomizota avokado

šķipsniņa jūras sāls

Pildījuma virskārta:

130 g izmērcētu I love eco Indijas riekstu*

150 g I love eco kokosriekstu piena cietās daļas**

40 ml I love eco kokosriekstu eļļas

30 ml kļavu sīrupa

1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas

300 g notīrīta, gatava, mīksta mango

šķipsniņa jūras sāls

* izmērcēt 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāst.

** pirms tam 24 h jātur ledusskapī.

Gatavo pamatni. Sablenderē riekstus, līdz izveidojas smalka masa. Tad pievieno dateles un pārējo, sablenderē, līdz izveidojas ķepīga masa.

Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliec masu formā un izlīdzini piespiežot.

Blenderī liec visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablenderē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes (pamatnēm), izlīdzini un liec saldētavā uz 4–6 h. Pēc tam to pašu izdari ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzini un liec saldētavā uz 12 h.

Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms tās, bet turi ledusskapī. Dekorē, kā vēlies, un pasniedz. Vēlāk vari turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

Foto: RIMI publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas