logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

November 22nd, 2018  |  Publicēts iekš Receptes


Rimi Gardēža Normunda Baranovska Mandeļu kēksā baltā šokolāde un dzērvenes būs ne tikai sarkanbaltsarkano krāsu akcents, bet arī radīs patīkamu saldā un skābā balansu. Lai pagatavotu šādu kēksu, būs nepieciešams ne vairāk kā 20 minūtes laika, visu pārējo paveiks cepeškrāsns.

Sastāvdaļas:

180 g sviesta

70 g kokosriekstu rīsu dzēriena

200 g baltā cukura Rimi

4 gab. vistu olas Rimi A/L

150 g Hercogs pašbriestošo kviešu miltu

90 g mandeļu miltu

50 g pekanriekstu (sakapāti)

50 g dzērveņu

Dekoram:

100 g baltās šokolādes

30 g sviesta

pekanrieksti un žāvētas dzērvenes – pēc izvēles

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. Olas sakul ar cukuru.

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

 

Komentāri

Kategorijas