logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Recepte – Kanēļa āboli ar lazdu riekstiem

March 23rd, 2019  |  Publicēts iekš Receptes


Šī deserta recepte ar āboliem ir viegli pagatavojama, un produkti pieejami jebkurā gadalaikā. Kā norāda receptes autors Santa Maria: “Kanēļa āboli, apcepti sviestā, papildināti ar kraukšķīgi grauzdētiem lazdu riekstiem, medu un grieķu jogurtu. Lūk, to mēs saucam par ātru, bet neaprakstāmi garšīgu desertu!”

Vajadzēs;

2 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts (vai pēc garšas. Cukursaldi.lv izmantoja oriģināli norādītās 2 tējk.)
1 dl lazdu rieksti
4 gab. āboli
2 ēd.k. sviests
1 ēd.k. jēlcukurs
4 dl grieķu jogurts
4 ēd.k. šķidrs medus

1. Vispirms sagatavo vajadzīgos produktus. Nomazgā ābolus.

2. Sasmalcina lazdu riekstus, ko grauzdē sausā cepamajā pannā uz vidējas uguns, līdz tie kļūst zeltaini brūni.


Pēc tam apceptajiem riekstiem ļauj atdzist uz šķīvja.

3. Ābolus sagriež daiviņās un apcep sviestā uz vidējas uguns, pieberot kanēli un cukuru, līdz tie kļūst mīksti un cukurs karamelizējas. Ieliek atsevišķā traukā un nedaudz vai pilnībā atdzesē.

4. Grieķu jogurtu, medu sadala servēšanas trauciņos, dekorē ar ābolu daiviņām un grauzdētiem lazdu riekstiem.

5. Servējiet uzreiz!

Receptes “Kanēļa āboli ar lazdu riekstiem” oriģināls pieejams šeit:
https://www.santamariaworld.com/lv/receptes/kanela-aboli-ar-lazdu-riekstiem/#view=description&selection=c4

Foto: Cukursaldi.lv

 

Komentāri

Kategorijas