logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Plānās piparkūkas

December 16th, 2019  |  Publicēts iekš Receptes

Pašu ceptas plānās piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa, kas piepildīs jūsu māju ar neatkārtojamu smaržu un siltām sajūtām.

Melnos piparus, krustnagliņas, smaržīgos piparus, muskatriekstu, koriandru un kardamonu iesakām iegādāties veselā veidā un sasmalcināt pašiem, piemēram, piestiņā. Garšvielas piparkūkās ir ļoti svarīgas, un, jo svaigākas tās būs, jo patīkamāks un izteiktāks būs piparkūku aromāts un garša.

Porciju skaits – 8

Sastāvdaļas

Piparkūkas

200 g cukurs

40 g medus

150 g sviests

80 g iesala ekstrakts

1 tējk. Santa Maria Ingvers, malts

1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts

0.25 tējk. Santa Maria malti melnie pipari

8 gab. Santa Maria Krustnagliņas

0,5 tējk. Santa Maria muskatrieksts

0,5 tējk. Santa Maria koriandrs, sasmalcināts

0,5 tējk. Santa Maria kardamons

2 ēd.k. skābais krējums

1 tējk. Santa Maria Rock Salt

1.5 tējk. Santa Maria Cepamais pulveris

2 tējk. cepamā soda

600 g milti

1.tējk. cepamā soda

1 ola

Pagatavošana

  1. Katliņā ieber cukuru un uz lēnas uguns izkausē un apbrūnina. Nepārtraukti maisot, neļauj tam piedegt! Kad tas brūns, pievieno medu, sviestu un iesala ekstraktu. Ar karoti kuļ, līdz viss izkusis un masa viendabīga.
  1. Noņem no uguns un siltā masā pievieno sasmalcinātās garšvielas, lai tā kļūst aromātiskāka. Pievieno krējumu un kārtīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi.
  1. Tikmēr otrā bļodā jauc miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli. Nedaudz miltu masu iemaisa aromātiskajā garšvielu masā. Kad tas izdarīts, masu iejauc pārējos miltos un visu mīca uz galda virsmas vismaz 10 minūtes, līdz mīkla viendabīga un nedaudz spīdīga. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties.
  1. Mīklu izrullē ļoti plāni. Lai mīklai nebūtu jākaisa papildu milti un nepadarītu piparkūkas sausākas, mīklu liek starp pārtikas plēvi tās apakšpusē un augšpusē un rullē plāni. Noņem augšējo pārtikas plēvi un izspiež vēlamās formiņas.
  1. Piparkūkas liek uz pannas un cep līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–12 minūtes. Lai tās būtu spīdīgas, trauciņā viegli sakuļ olu, ar otiņu pārziež pāri piparkūkām. Ja dod priekšroku matētām piparkūkām, bez šī var arī iztikt.

Dažādas receptes Ziemassvētku galdam vēl šeit www.santamaria.lv

 

Komentāri

Kategorijas