logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Dāņu Ziemassvētku gaļas bumbiņas

December 23rd, 2019  |  Publicēts iekš Saldās ziņas

Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda! Šeit jūs atradīsiet recepti dāņu vintage stilā. Izmēģiniet!

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

Gaļas bumbiņas

400 g maltā gaļa

1 tējk. sāls

0,5 gab. sīpols

1 daiviņa ķiploks

1 ola

50 g kviešu milti

1 dl minerālūdens

1 tējk. Santa Maria Smaržīgie pipari

0,5 tējk. Santa Maria ingvers, malts

10 gab. Santa Maria krustnagliņas

0,5 tējk. Santa Maria muskatrieksts

eļļa

Sarkanais kāposts

1 kg sarkanais kāposts

50 g sviests

1 dl ābolu sidra etiķis

2.5 dl dzērveņu sulas koncentrāts

4. ēd.k. brūnais cukurs

2 gab. Santa Maria lauru lapas

3 Anīsa zvaigznes

2 gab. Santa Maria kanēļkoka mizas

sāls

Santa Maria Malti melnie pipari

Pagatavošana

Gaļas bumbiņas

  1. Samaisiet malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievienojiet minerālūdeni un garšvielas.
  2. Atpūtiniet masu ledusskapī 30 minūtes.
  3. Veidojiet masu nelielu bumbiņu formā un apcepiet eļļā.

Sarkanais kāposts

  1. Sasmalciniet sarkano kāpostu.
  2. Cepiet kāpostus sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.
  3. Pievienojiet ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutiniet uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievienojiet sāli un piparus.

Citas gardas receptes vēl http://www.santamaria.lv

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas