
Sastāvdaļas
12 gabaliņiem
600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās
5 nelieli Latvijas āboli
150 g brūnā cukura
640 g skābā krējuma
2 olas
100 g lielogu dzērveņu
1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana:
- Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.
- Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.
- Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pasniegt kopā ar Mežpils tumšo alu var gan svētkos, gan ikdienā, kā ar saldējumu, tā arī ar vaniļas mērci. Lai vai kā, šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.
Foto: Publicitātes
Komentāri