logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Rupjmaizes sacepums ar dzērvenēm un āboliem

March 6th, 2020  |  Publicēts iekš Receptes

Sastāvdaļas

12 gabaliņiem

600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās

5 nelieli Latvijas āboli

150 g brūnā cukura

640 g skābā krējuma

2 olas

100 g lielogu dzērveņu

1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana:

  1. Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.
  2. Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.
  3. Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Pasniegt kopā ar Mežpils tumšo alu var gan svētkos, gan ikdienā, kā ar saldējumu, tā arī ar vaniļas mērci. Lai vai kā, šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas