logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Recepte – BBQ lasis garšaugos ar grilētu tomātu salātiem

June 9th, 2020  |  Publicēts iekš Receptes

Porciju skaits – 4

Sātīga, bet viegla maltīte – laša fileja garšaugu apvalkā, pagatavota uz grila kopā ar Santa Maria BBQ mērci ar grauzdētiem ķiplokiem un pasniegta kopā ar sulīgiem salātiem. Maltītei īpašu garšu piedod klāt pievienotie grilētie ķiršu tomātiņi.

Sastāvdaļas

800 g laša fileja ar ādu

1 ēd.k. eļļa

1 paciņa Santa Maria Garšvielu maisījums gaļas marinēšanai ar garšaugiem (RUB)

Santa Maria BBQ mērce ar grauzdētiem ķiplokiem

200 g dzeltenie ķiršu tomāti

200 g sarkanie ķiršu tomāti

0.5 gab. sīpolloku buntīte

200 g rukola

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. ābolu sidra etiķis

1 ēd.k. medus

Santa Maria Akmens sāls

Santa Maria Tellicherri melnie pipari

Pagatavošana

1. Laša fileju apsmērē ar olīveļļu un kārtīgi apviļā garšvielu maisījumā. Lasi liek uz sakarsētas grilpannas vai grila ar ādu uz leju. Cepot pirmās 10 minūtes, grilu noslēdz ar vāku, pēc tam atver un lasi apsmērē ar BBQ mērci. Turpina to cept vēl 5 minūtes uz grila bez vāka.

2. Noskalo tomātus un apbrūnina uz grilpannas vai grila, atdzesē un sagriež uz pusēm. Pagatavo mērci – sajauc olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sāli un piparus. Lielā bļodā samaisa rukolu, grilētos tomātus, sakapātus lociņus un pirms pasniegšanas pārlej ar salātu mērci.

Video recepte:https://www.youtube.com/watch?v=3mbyYcXneuY

Foto: Santa Maria publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas