
Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
1 kg bumbieri
1 gab. Santa Maria kanēļkoka miza
1 tējk. Santa Maria Vaniļas cukurs
1 gab. citrons
300 g cukurs
500 ml ūdens
Pagatavošana
- Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.
- Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
- Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko.
- Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.
Padoms!
Sīrupam var pievienot Santa Maria karstvīna garšvielu maisījumu.
Foto: Santa Maria publicitātes
Komentāri