logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Gaisīgās pankūkas

February 24th, 2022  |  Publicēts iekš Saldās ziņas

Viens no slavenākajiem brokastu ēdieniem ir pankūkas – plānās, rauga, biezpiena, amerikāņu u.c. Ir tik daudz veidu, kā dienu iesākt garšīgi! Tādēļ pārtikas un ikdienas preču interneta lielveikals Barbora.lv arī pievienojas lieliska rīta iesākumam –  gan, piedāvājot iegādāties dažādu veidu pankūkas, gan daloties ar ēdienu blogeres Kristīnes Kuļešovas  praktiskiem padomiem šī  ēdiena pagatavošanā.  

Pankūkas tiek celtas galdā jau kopš mūsu ēras pirmā gadsimta, kad tās sākotnēji dēvēja par Alita Dolcia jeb tulkojumā no latīņu valodas -“cits saldums”. Lai gan ēdienam ir sena vēsture, pamata sastāvdaļas laika gaitā nav mainījušās – piens, milti, olas un garšvielas. Tas viss padara šo par viegli pagatavojamu un daudzveidīgu ēdienu ikvienam gardēdim.

Katram no mums ir sava mīļākā pankūku recepte un piedeva, bez kuras pankūku ēšanu nevaram iedomāties. Ēdienu blogere Kristīne Kuļešova piedāvā pārsteigt viesus, pasniedzot gaisīgās pankūkas ar sāļajām piedevām.

*Sastāvdaļas:

100 grami kviešu milti; 

1/2 tējkarote cepamais pulveris;

1 ēdamkarote sasmalcināti lociņi;

garšvielas (sāls un ķiploku pulveris);

100 ml piens;

1 ola;

15 grami izkausēts sviests.

Piedevas:

cepta ola vai ola Benedikta gaumē;

ķiploku mērce;                                                                                                                                                           

zaļumi (spināti, rukola, zirņu dīgsti);

bekona šķēles. 

Pagatavošana:

Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tām pievieno pārejos produktus. Kārtīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Cep uz lēnas uguns, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Izceptās pankūka liek kārtām ar piedevām un nesteidzīgi izbauda brokastis.

*Recepte ir paredzēta trijām porcijām, to pagatavojot 30 minūtes.

Noderīgi!

Ne vienmēr ir vajadzīgas kardinālas izmaiņas, lai sevi iepriecinātu ar ko nebijušu. Pietiks, ja esošajā receptē izmainīsi dažas sastāvdaļas. Barbora.lv piedāvā netradicionālas idejas pankūku pagatavošanai.

  • Pievieno mīklai papildu garšas – kanēli, kakao pulveri, šokolādes skaidiņas vai banānus. Tā ir tava iespēja variēt. Pankūku mīklā var iejaukt samaltas linsēklas, kokosriekstu skaidiņas, čia sēklas vai vārītu kvinoju, iegūstot jaunu garšu pieredzi.
  • Ierastos kviešu miltus aizstāj ar veselīgām alternatīvām – pilngraudu, mandeļu vai kukurūzas miltiem, kas piešķirs jaunas garšas nianses tradicionālajai pankūku receptei.
  • Vai esi iedomājies par pankūkas konsistences maiņu? Eksperimentē, pievieno mīklai rikotu, mannā vai auzu pārslas, iegūstot jaunu pankūku tekstūru.
  • Ja neesi tik ekstremālu izmaiņu cienītājs, tad izmēģini jaunu pankūku formu – izcep tās piparkūku vai citās ēdienu formiņās.
  • Pievienojot mīklai dabīgās krāsvielas vai ogu pulverus, var iegūt krāsainas pankūkas, kas īpaši sajūsminās jaunākos ģimenes locekļus.
  • Bet, eksperimentējot ar pasniegšanas veidiem, var pagatavot pankūku torti. Liec pankūkas kārtās, starp tām smērējot riekstu krēmu, ievārījumu vai saldējumu, iznākumu pārlejot ar kļavu sīrupu.

Fotgrāfs: Kristīne Kuļešova

 

Komentāri

Kategorijas