No 7. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde Riga Food 2023, kas piedāvās vēl nebijuši plašu pasākumu programmu gan pārtikas nozares profesionāļiem, gan gardēžiem.
Jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē Ķīpsalā prezentēs vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs 8 valstu Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas nacionālie kopstendi.
Pēc latviskās garšas!
Latvijas nacionālajā kopstendā saldumus, alu, garšvielas, ievārījumus, sulas, konservus un gaļas produktus, piena produktus un vēl daudzus citus gardus pārtikas izstrādājumus prezentēs 24 pašmāju uzņēmumi. Latvijas nacionālajā kopstendā varēs iepazīt un degustēt daudzveidīgo sidra piedāvājumu, vienuviet satiekot Latvijas sidra ceļa dalībniekus. Savukārt ar plašo Latvijas maizes ražotāju piedāvājumu iepazīstinās Latvijas Maiznieku biedrības biedri.
Zivrūpniecības kopstendā varēs iepazīt visu Latvijas nozīmīgāko zivrūpnieku produkciju.
Latvijas novadu gastronomiskās iespējas
Katram Latvijas novadam ir savs īpašais stāsts un kulinārais mantojums, ko apmeklētāji varēs pilnasinīgi izbaudīt, apmeklējot Latvijas reģionu un Novadu garšas ekspozīcijas.
Baltijas inovācijas
Riga Food piedāvās iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē Latvijas un Baltijas inovāciju stendos varēs apskatīt uzņēmēju un zinātnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus.
Riga Food 2023 oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 7. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3. Uzreiz pēc atklāšanas norisināsies Nordic International Cider Awards Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sidra konkursa apbalvošanas ceremonija. Šogad konkursā piedalās 75 ražotāji ar 240 sidru veidiem no 18 valstīm. Savukārt plkst. 11.50 turpat apbalvos Latvijas uzņēmumus, kas veiksmīgi startēja Ukrainas iepakojuma konkursā.
Pārtikas kvalitātes konkurss The Baltic Taste Award
7. septembrī Ķīpsalā pirmo reizi Baltijā notiks prestižs pārtikas kvalitātes konkurss The Baltic Taste Award, kurā tiks vērtēti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārtikas ražotāju iesniegtie produkti. Baltijas valstu uzņēmumu produktus vērtēs starptautiska, profesionāla žūrija, tostarp Igaunijas prezidenta šefpavārs Taigo Lepiks, “Worldchefs” Centrāleiropas reģiona direktors no Luksemburgas Alens Hosterts, Bocuse dOr Islandes prezidents Frīdgeirs Inge Eiriksons. Uzņēmumi iegūs produktu vērtējumu, savukārt patērētāji 8. un. 9. septembrī varēs apskatīt konkursam iesniegtos produktus atsevišķā ekspozīcijā Izstāžu centra vestibilā. Izcilākie pārtikas produkti tiks apbalvoti 9. septembrī plkst. 12.00 Riga Food viesistabā.
Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sidra konkursa pasākumi
Festivālā varēs nogaršot 18 valstu dalībnieku sidrus. Šogad īpaši vēlamies izcelt dabīgo sidru, ko Latvijas sidrdari ražo no vietējos ābeļdārzos augušiem āboliem, tā asociācijas Lauku ceļotājs vadītāja Asnate Ziemele.
Par bezatkritumu virtuves filozofiju
7. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 norisināsies Baltijas profesionālo skolu komandu konkurss Zero Waste Challange, kas aicina jaunos pavārus aizdomāties par ēdiena izniekošanu un atkritumu daudzumu pārtikas nozarē. Viens no konkursantu uzdevumiem ir pēc gatavošanas atstāt pēc iespējas mazāk atkritumu.
Latvijas bārmeņi sacentīsies kokteiļu konkursos
Uz GEMOSS 30 gadu jubilejas skatuves 7. septembrī norisināsies kokteiļu konkurss Monin Cup Latvia 2023. 8. septembrī uz skatuves kāps un viens otru meistarībā izaicinās populārie bārmeņi brāļi Reizenbergi bezalkoholisko kokteiļu konkursā Andris Reizenbergs vs. Inguss Reizenbergs.
Virtuves sarunas Riga Food viesistabā
Par ilgtspēju un energoefektivitāti 7. septembrī no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.30 izstādē diskutēs Baltijas valstu šefpavāri: Igaunijas restorāna Fotografiska šefpavārs, līdzīpašnieks Pēters Pihels (Peeter Pihel), Lietuvas Ilgtspējas akadēmijas vēstnesis Justīns Kapkovičs (Justinas Kapkovičius), Pavāru mājas Līgatnē saimnieks, šefpavārs Ēriks Dreibants un Pavāru kluba valdes locekle Svetlana Riškova.
French Gourmet Day
Izstādē viesosies Francijas ražotāju delegācija, kas 8. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 aicina apmeklēt French Gourmet Day franču premium dzērienu un produktu prezentācijas.
Baltijas grila čempionāts
Visās trīs izstādes dienās notiks grilēšanas dueļi, grilēšanas sacensības, grilēšanas konkurss, grilēšanas paraugdemonstrējumi un degustācijas. Izstādē Riga Food 2023 noteiks arī Baltijas grila čempionu.
Noteiks izcilākos pavārus!
8. septembrī notiks konkursi Latvijas gada pavārs 2023 un Latvijas gada pavārzellis 2023. Šī gada konkursa sauklis ir Zero waste (virtuve bez atkritumiem).
Latvijas pavāri sacentīsies par dalību pasaulslavenajā Bocuse d’Or!
Nils Ģēvele, Juris Latišenoks, Jegors Poruļevs trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri ir pieņēmuši izaicinājumu un izstādē Riga Food 2023 9. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.30 hallē Nr. 2. sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse d’Or pusfinālā.
Kūku konkurss
9. septembrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 uz GEMOSS jubilejas skatuves norisināsies kūku konkurss Paaudžu mantojums, kuru vadīs šefpavāre Ina Poliščenko.
Foto: Publicitātes
Komentāri