logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Mandarīnu kūka

January 4th, 2024  |  Publicēts iekš Receptes

Sastāvdaļas

  • 4 – 8 mandarīni (atkarībā no veidnes diametra)
  • 150 g auzu miltu (vai kviešu miltu, taču tie satur mazāk šķiedrvielu)
  • 1 ola
  • 200 g bez piedevu jogurta ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (Grieķu jogurts)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Mandeļu, vaniļas vai ruma esence vai 10 g vaniļas cukura, vai stēvijas.

Pagatavošana

Nomizotus un uz pusēm sadalītus mandarīnus kārto cepšanas veidnē ar gludo pusīti uz leju. Pārkaisa ar kanēli. Pārējās sastāvdaļas kārtīgi samaisa līdz iegūst viendabīgu mīklas konsistenci. Mīklu lej pāri mandarīniem. Cep 180 grādos 30 minūtes. Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas dekorē ar kokosriekstu skaidiņām vai smalcinātiem grauzdētiem zemesriekstiem.

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas