Latvijas iedzīvotājiem vēl būtiskāk kļūst iespējami ātrāk iepirkties un īsākā laikā pagatavot ēdienu, liecina jaunākās tendences, ko Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa saista ar daļas sabiedrības dzīves ritma intensitātes palielināšanos, gan arī kā citu sev svarīgu aktivitāšu izvirzīšanu kā prioritātes. Līdz ar to arī Tex Mex virtuve kļūst aizvien ierastāka ne tikai ikdienā, bet lai arī īpašos brīžos pie viena galda pulcētu tuviniekus, draugus – kopīgi ātri pagatavotu visām gaumēm atbilstošu ēdienu.
“Gatavojot Tex Mex virtuvei raksturīgo tako, nav jārūpējas par citu cilvēku ēšanas gaumi un niansēm, jo katrs tajā saliek sastāvdaļas pēc savām vēlmēm – asu tako ar daudz gaļas un siera vai veģetāru tako ar pupiņām, kaudzi dārzeņu un gvakamoli. Tex Mex galda sagatavošana ir ļoti viegla un prasa tikai pusstundu. Ar atbilstošiem produktiem ir vienkārši un ātri radīt īstu tako vakaru draugu svētkiem vai ikdienas vakariņām, lai padarītu tās interesantākas vai jautrākas,” stāsta Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Sagatavoties omulīgam vakaram ar filmu skatīšanos vai spēlēm, svētdienas vēlajām brokastīm, ir vienkārši – pirms ciemiņu ierašanās tikai jāsagādā produkti un visu var ātri pagatavot pat pēc darba dienas! “Jebkurš var veidot savus tako, kombinējot dažādas gardas piedevas, kas īpaši svarīgi ir šajā laikā, kad daudzi izvēlas ēst tikai noteikta veida produktus. Līdz ar to saimniecei nav jāsatraucas, ko katram pasniegt, jo tako sniedz gatavošanas un sastāvdaļu brīvību,” tako priekšrocības uzsver Inga Auziņa.
Idejas Tex Mex tako maltītes produktu izvēlei
Mazās tortiljas
Tako groziņi
Salsa
Cepta maltā liellopu gaļa
Strēmelītēs sagrieztas salātlapas
Konservētas melnās pupiņas
Konservēta kukurūza
Asā paprika (svaiga vai marinēta)
Gvakamole (sasmalcināts avokado + tomāta kubiņi + koriandrs + laima sula + sāls un pipari)
Marinēti redīsi (vai citi marinēti dārzeņi, piemēram, gurķīši, sīpoli)
Rīvēts siers
Grieķu jogurts
Dip mērce ar siera garšu
Čili mērce
Laims
Koriandrs
Tako gatavošanas ABC
Var sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriež dārzeņus, saliek visus pārējos produktus bļodiņās. Ja vēlas siltas tortiljas, apcep tās sausā pannā.
Ciemiņus var pārsteigt ar tako, kam piedevu piedāvājumā ir arī marinēti redīsi! Tā nav obligāta sastāvdaļa, bet maigā rozā krāsa un izteikts garšas akcents sniedz tako ēdieniem unikālu piesitienu. Tādā pašā veidā varat nedaudz pamarinēt arī sarkanos sīpolus vai sarkanos kāpostus. Dienu iepriekš smalki sagrieztiem redīsiem pievieno šādu marinādi: 1 glāze silta ūdens + 1/2 glāzes ābolu etiķa + 1 ēdamā karote cukura + 1 ēdamā karote sāls + daži piparu graudiņi. Visu ievieto ledusskapī, lai nākamajā dienā būtu dekoratīvi un izteiktas garšas redīsi.
Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas ražo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig nodrošina visu, kas ir garšīgs: kafiju un dzērienus, Tex Mex un garšvielas, uzkodas un augu izcelsmes produktus. Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco un Zanuy. Paulig pārdošanas apjoms 2021. gadā sasniedza 966 miljonus eiro. Uzņēmumam ir 2300 dedzīgu darbinieku 13 dažādās valstīs, kuri aizrautīgi strādā uzņēmuma mērķim, lai dzīve būtu pilna ar garšu.
Foto: Publicitātes
Komentāri