logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Ābolu burito ar kanēli un čili

February 26th, 2024  |  Publicēts iekš Receptes, Saldās ziņas

Sulīgi ābolu rullīši ar kanēļa un citrona garšu un nelielu čili noti. Lielisks deserts, kuru var pagatavot arī no tortilju pārpalikumiem.

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas, vidējās

1.5 kg sarkanie āboli

100 g sviests

10 g kukurūzas ciete

100 g cukurs

1 gab. citrons

15 g Santa Maria Kanēlis, malts

0.5 gab. sarkanais čili

Piedevas

30 g sviests

30 g cukurs

10 g Santa Maria Kanēlis, malts

100 g rieksti

1 l vaniļas saldējums

Pagatavošana

  1. Ābolus sagriež 1,5×1,5 cm kubiņos, atstājot mizu.
  2. Pannā izkausē sviestu, apmēram 2 minūtes apcep ābolus.
  3. Ābolus apkaisa ar kukurūzas cieti.
  4. Pieber cukuru, ļauj tam izkust kopā ar ābolu un sviestu. Samazina karstumu.
  5. Ābolu pildījumam pievieno citrona miziņu, sulu, kanēli un smalki sakapātu čili.
  6. Ābolu pildījumu liek uz totiljas, sarullē un ievieto cepešpannā, kas pārklāta ar cepampapīru.
  7. Apsmērē burito rullīšus ar izkausētu sviestu, cukuru, kanēli un sasmalcinātiem riekstiem vai sēklām.
  8. Cep ābolu burito cepeškrāsnī 220°C apmēram 10 minūtes, līdz virsma ir kraukšķīga.
  9. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas