logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Liepājas “Boulangerie” šarmē ar īpašu gaisotni un gardumiem

April 15th, 2014  |  Publicēts iekš Mielošanās  |  1 Komentārs

1560543_522240861223832_589924124_n
“Boulangerie” ar Illy kafijas, svaigas maizes smržu un citiem lieliskiem gardumiem ir jau iemantojusi liepājnieku uzticību un Liepājas viesu apbrīnu.

374485_360923490688904_1726467680_n

546044_278850998896154_204908671_n

Liepājas “Boulangerie” Cukursaldi.lv bija pamanīts jau agrāk, bet labāk vienreiz redzēt nekā 100 reizes dzirdēt. Kādas darbadienas noslēgumā kopā ar draudzeni apņēmīgi dodamies uzlikt gardu punktu paveiktajam ikdienas gaitās vēju pilsētā, bet izrādās ir jau pavēls, “Boulangerie” durvis aizslēgtas. Taču lielie logi un klusināta gaisma dāsni rāda, ka saimnieks Mikus Fomins iekšā rosās, divi apmeklētāji arī manāmi. Noskrapst atslēga, un Mikus laipni aicina tālāk, vēl parunājot ar draugiem, bet pacienāšot. Priecīgas ieņemam vietu pie galdiņa. Tas ir tieši tik augstu, lai paceltu it kā mazliet virs ikdienas rūpēm, tieši tik augstu, lai mēs sev priekšā labi redzētu “Boulangerie” labumus, pārlaistu skatu interjeram un manītu arī uz ielas notiekošo. Līst.

080213_boulangerie2

Un tad sākas tā vakara interesantākā daļa, kas piestāv tieši Liepājai. Tā kā stipru kafiju bijām pa dienu jau malkojušas “BB wakepark” kafejnīcā Beberliņos, Karostā, tad izvēlamies kakao, ko Mikuus turpat acu priekšā arī pagatavo. Kas vēl tik vēlā vakara stundā palicis? Savu slavas stundu Latvijā sagaidījušie “macaroon” cepumi visās debess krāsās, kuru recepti Mikus esot pieslīpējis pa savam. Lai arī koši, tajos visas izejvielas pēc viņa teiktā ir dabīgas. Noslēpums? Jo mazāk cukura, jo labāki sanāk. Bet jo grūtāk pagatavojami. Mutē kūst zibenīgi! Vēl kāda vēlīna apmeklētāja pieklauvē un līdzi sev aiznes kastīti ar “macaroon”. Atslēga noskrapst vēlreiz un līdz ar pēdējiem darbiem Mikus labprāt dalās savā stāstā kā ar Ievu izveidojuši “Boulangerie” (savulaik padzīvojuši Francijā, bet iedvesma gūta arī no Itālijas), kā šeit senāk malta kafija, kā bērni notiesājuši visas olīves no olīvkociņiem, kā nedēļas nogalēs liepājniekus aizrāvuši ar branča jeb vēlo brokastu ideju, cik īpaša ir Liepāja un sajūtas tajā utt.

395_405817676199485_818788831_n

Mikus gan saka, ka Liepājas sajūtas nevarot aizvest uz Rīgu. Tās paliekot. Bet tā gluži nav. Milzīgajās lietusgāzēs dodamies atceļā uz Rīgu un vēl labu laiku esam pārņemtas no “Boulangerie”… Uz aizmugurējā sēdekļa smaržo todien ceptā “Baguette”, bet vēl nākamajā kolēģes sajūsminātas līdz pēdējai drupačai izgaršos maizi ar kaltētātiem tomātiem.

Ja esi Liepājā, tikpat labi vari būt arī “Boulangerie”. Protams, ja Mikus būs izvēlējies, ka tieši Tu šeit būsi un franču mūzikas pavadībā malkosi kakao ar “macaroon”. Ne jau mēs izvēloties doties uz “Boulangerie” …

542269_279332145514706_155878215_n

Foto: Boulangerie.lv

 

Viens komentārs

  1. Anonymous says:

    nu jauki!!!

Komentāri

Kategorijas