“Boulangerie” ar Illy kafijas, svaigas maizes smržu un citiem lieliskiem gardumiem ir jau iemantojusi liepājnieku uzticību un Liepājas viesu apbrīnu.
Liepājas “Boulangerie” Cukursaldi.lv bija pamanīts jau agrāk, bet labāk vienreiz redzēt nekā 100 reizes dzirdēt. Kādas darbadienas noslēgumā kopā ar draudzeni apņēmīgi dodamies uzlikt gardu punktu paveiktajam ikdienas gaitās vēju pilsētā, bet izrādās ir jau pavēls, “Boulangerie” durvis aizslēgtas. Taču lielie logi un klusināta gaisma dāsni rāda, ka saimnieks Mikus Fomins iekšā rosās, divi apmeklētāji arī manāmi. Noskrapst atslēga, un Mikus laipni aicina tālāk, vēl parunājot ar draugiem, bet pacienāšot. Priecīgas ieņemam vietu pie galdiņa. Tas ir tieši tik augstu, lai paceltu it kā mazliet virs ikdienas rūpēm, tieši tik augstu, lai mēs sev priekšā labi redzētu “Boulangerie” labumus, pārlaistu skatu interjeram un manītu arī uz ielas notiekošo. Līst.
Un tad sākas tā vakara interesantākā daļa, kas piestāv tieši Liepājai. Tā kā stipru kafiju bijām pa dienu jau malkojušas “BB wakepark” kafejnīcā Beberliņos, Karostā, tad izvēlamies kakao, ko Mikuus turpat acu priekšā arī pagatavo. Kas vēl tik vēlā vakara stundā palicis? Savu slavas stundu Latvijā sagaidījušie “macaroon” cepumi visās debess krāsās, kuru recepti Mikus esot pieslīpējis pa savam. Lai arī koši, tajos visas izejvielas pēc viņa teiktā ir dabīgas. Noslēpums? Jo mazāk cukura, jo labāki sanāk. Bet jo grūtāk pagatavojami. Mutē kūst zibenīgi! Vēl kāda vēlīna apmeklētāja pieklauvē un līdzi sev aiznes kastīti ar “macaroon”. Atslēga noskrapst vēlreiz un līdz ar pēdējiem darbiem Mikus labprāt dalās savā stāstā kā ar Ievu izveidojuši “Boulangerie” (savulaik padzīvojuši Francijā, bet iedvesma gūta arī no Itālijas), kā šeit senāk malta kafija, kā bērni notiesājuši visas olīves no olīvkociņiem, kā nedēļas nogalēs liepājniekus aizrāvuši ar branča jeb vēlo brokastu ideju, cik īpaša ir Liepāja un sajūtas tajā utt.
Mikus gan saka, ka Liepājas sajūtas nevarot aizvest uz Rīgu. Tās paliekot. Bet tā gluži nav. Milzīgajās lietusgāzēs dodamies atceļā uz Rīgu un vēl labu laiku esam pārņemtas no “Boulangerie”… Uz aizmugurējā sēdekļa smaržo todien ceptā “Baguette”, bet vēl nākamajā kolēģes sajūsminātas līdz pēdējai drupačai izgaršos maizi ar kaltētātiem tomātiem.
Ja esi Liepājā, tikpat labi vari būt arī “Boulangerie”. Protams, ja Mikus būs izvēlējies, ka tieši Tu šeit būsi un franču mūzikas pavadībā malkosi kakao ar “macaroon”. Ne jau mēs izvēloties doties uz “Boulangerie” …
nu jauki!!!