Studente un autosportiste Beate Klipa gatava biežāk pasportot, lai tikai neatteiktos no našķiem un savu reizi gardajām mājās ceptajām kūkām.
“Man katru otro dienu noteikti nepieciešams kāds našķītis – esmu liela kārumniece! Labāk lieku reizi pasportoju, nekā liedzu sev saldumu prieku. Pilnīgi noteikti priekšroku dodu mājās gatavotiem, kvalitatīviem saldumiem. Tiem ir jābūt dabiskiem un nepārspīlēti saldiem!” norāda Beate.
Ja Beate saldumus iegādājas veikalā, tad tā ir pārsvarā ir kāda šokolādīte, ko apēst enerģijas uzņemšanai. Pārsvarā viņa saldumus gatavo mājās, kur izbauda gan lielisko procesu, gan pagatavoto.
Pēc Beates vērojumiem saldumu un ēšanas tradīcijas Latvijas iedzīvotājiem ir spilgti raksturīgas tieši svētkos – Jāņos, Ziemassvētkos, dzimšanas dienās: “Tad galdos tiek celti bezgala gardi latviešu saldie ēdieni un kūkas, kas ir raksturīgi arī manai plašajai ģimenei. Man šādi ir būtiski rast kopības un ģimenes sajūtu, sēžot pie lielā saimes galda.”
“Ceļojot katrā vietā nobaudu tipiskākos vietējos ēdienus, lai atklātu ko gardu un vēl nebaudītu. Ja ir iespēja, tad atvedu pagaršot arī mājiniekiem. Viens no neparastākajiem gardumiem, ko visiem vedu pagaršot, ir saldums no Argentīnas – Dulce de Leche. Tas ir līdzīgs iebiezinātajam pienam, bet tiek izmantots visos saldajos ēdienos Argentīnā.
Foto: Rojs Maizītis
Komentāri