
Ķīpsalā, kā katru gadu, trīs dienas norisinājās pārtikas nozares centrālais notikums Baltijā – izstāde “Riga Food 2023”, kurā šogad ik brīdi notika dažādas aktivitātes – gan Latvijas, gan ārzemju viesu organizētas. Pārtikas produktu klāstā netrūka dažādu jaunumu, bet daudzi arī novērtē stabilitāti un ar prieku izstādē atkal no jauna satiek iepriekš iepazītos ražotājus.





Ja profesionāļiem “Riga Food” svarīgāk iepazīt aktuālo pārtikas nozarē, satikt klientus un veicināt biznesa attīstību, tad gardēži dodas jaunas garšas meklējumos, smelties idejas savai ēdienkartei un apmeklēt pavāru, konditoru, bārmeņu un grila meistaru sacensības un šovus.

Nozares profesionāļi, pārtikas ražotāji ar prieku savos stendos uzņēma arī Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš gan novērtēja uzņēmēju piedāvājumu, gan labprāt degustēja produktus un iespēju robežās ar katru aprunājās, piemēram, bagātīgi pārstāvētajā Rīgas plānošanas reģiona stendā. Tajā piedalījās 15 vietējie mājražotāji un uzņēmēji , demonstrējot savu unikālo produkciju gan saldumu, gan augļu, gan mērču un ievārījumu, gan jūras velšu formā.




Izstādē bija sastopami arī gan kaimiņvalstu, gan tālāki viesi, piemēram, Itālijas picu meistari uz vietas demonstrēja itāļu picas pagatavošanu.


Izstādē “Riga Food 2023” jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēja vairāk nekā 420 uzņēmumu no 30 valstīm. Izstādē bija 9 valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas un Moldovas – nacionālie kopstendi. “Riga Food” rīkoja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.
Fotogrāfs / Daina Vārpiņa
Komentāri