logo image
Seko mums facebook.com Seko mums twitter.com Cukursaldi.lv RSS

Intars Busulis iesaka – Saldā šokolādes desa ar Selgas cepumiem

January 4th, 2024  |  Publicēts iekš Receptes

Tradicionāli svētki ir laiks, kad galdā tiek likti dažādi mājās gatavoti gardumi, pietam, lielākā daļa no tiem ir gatavoti pēc sen lolotām ģimenes receptēm, kas nekad nepieviļ. Gadu miju gaidot, šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.

“Gada nogale man vienmēr ir ļoti saspringts laiks, jo nereti ir dažādi koncerti, pasākumi un citi radošajai industrijai raksturīgi pasākumi. Tieši tādēļ es ļoti novērtēju mirkļus, kad kopā ar ģimeni varu pilnvērtīgi izmantot svētku laiku. Un kas gan labāk satuvina un priecē, ja ne kopā gatavošana! It sevišķi desertus – esmu liels saldumu cienītājs un izvēlos pārbaudītas vērtības, kas nekad nepieviļ. Šogad ar ģimeni nolēmām izmēģināt visiem zināmo saldās šokolādes desas recepti, kuru var viegli un ātri pagatavot brīžos, kad gribas vienam otru palutināt ar kārumu. Parasti gan desertus gatavo sieva, bet šogad to izmēģināju gatavot arī pats. Receptes slepenā sastāvdaļa noteikti ir labi cepumi – vienmēr izmantoju tieši Selga kvadrātiņus. Un medus – medus ir otra zelta atslēga, lai recepte izdotos!” pieredzē dalās dziedātājs Intars Busulis.

Saldā šokolādes desa ar Selgas cepumiem

Sastāvdaļas:

1 paciņa Selga klasiskie cepumi

½ paciņa sviesta (apmēram 90-100g)

10 tējkarotes nesaldināta kakao

6 tējkarotes medus

1 ola

Marmelāde (apmēram 100g)

Pagatavošana:

1. Bļodā sadrupina Selga cepumus. Var drupināt gan smalkākos, gan lielākos gabalos.

2. Sīkos gabaliņos sagriež marmelādi un pievieno klāt sadrupinātajiem cepumiem.

3. Katlā ieliek kausēties sviestu, pievieno medu un olu.

4. Visu masu katlā maisot, pievieno nesaldināto kakao. Turpina maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.

5. Masai klāt pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi. Visu kārtīgi samaisa.

6. Masu kārto uz cepampapīra un veido garenā desas formā. Izveidoto desu ietin cepampapīrā, lai saglabātu formu, un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai sacietē.

7. Izņem no ledusskapja, sagriež un pasniedz baudīšanai.

Foto: Publicitātes

 

Komentāri

Kategorijas