
Laksa ir Dienvidāzijā populāra asā zupa, ko pagatavo, pievienojot rīsu vai kviešu nūdeles, pikantu buljonu, kokosriekstu pienu, vistu, garneles un zivis. Ar receptē minētajiem Āzijas produktiem tu vari pagatavot šo zupu tikai 15 minūtēs!
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
200 g garneles
svaigs ingvers
8 gab. šampinjoni
2 ēd.k. sarkanā karija pasta
1 l vistas buljons
1 paka Santa Maria Ramen nūdeles
1 iepakojums Santa Maria Kokosriekstu piens, oriģinālais
2 gab. laimi
Sāls
Santa Maria Tellicherry melnie pipari
kokosriekstu eļļa
svaigs baziliks
svaigs koriandrs
čili
melnās sezama sēklas
Pagatavošana
- Izvāra nūdeles un notecina caurdurī.
- Katliņā vai pannā uzkarsē eļļu un dažas minūtes apcep garneles.
- Pievieno katliņa saturam rīvētu ķiploku un ingveru, šampinjonus un visu apcep vēl dažas minūtes.
- Pievieno sarkanā karija pastu un uzsilda katliņā esošo masu vienas minūtes laikā.
- Ielej katliņā buljonu, uzvāra iegūto masu, pievieno kokosriekstu pienu un svaigi spiestu laima sulu.
- Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Saliek nūdeles dziļajos šķīvjos un ielej pagatavoto zupu.
- Pasniedz ar svaigu baziliku, koriandru, čili pipara ripiņām un sezama sēklām.
Recepte sagatavota sadarbībā ar blogeri Kristinu Pišniukaiti Šimkieni (Lietuva).
Foto: Publicitātes
Komentāri