Sulīgs tako ar pikantu gaļu un meksikāņu garšvielām. Pasniedz ar karamelizētiem sīpoliem.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
1 iepakojums Santa Maria Kviešu tortiljas, mazās
500 g liellopa gaļa
1 paciņa Santa Maria Tako garšvielu maisījums
1 ēd.k. eļļa cepšanai
2 gab. sīpoli
2 ēd.k. sviests
1 tējk. cukurs
Piedevas
120 g salātu siers
1 gab. baltais sīpols
1 buntīte koriandrs
1 burciņa Santa Maria Sarkano tomātu salsa vidēji asa
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē eļļu, nosusina liellopa gaļas gabalus un cep tos augstā temperatūrā 1,5 minūtes no katras puses, atkarībā no to biezuma.
- Novieto liellopa gaļu uz griežamā dēlīša un ļauj tai atpūsties.
- Sīpolus apcep sviestā vidēji augstā temperatūrā nelielā pannā vai kastrolī ar biezu dibenu.
- Sīpolus apcep mīkstus un zeltainus, pievieno cukuru un ļauj tam karamelizēties sīpolā.
- Sīki sasmalcina balto sīpolu, koriandru sasmalcina rupji.
- Sadrupina salātu sieru.
- Sasilda tortiljas saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma, tur tās siltas tīrā dvielī.
- Sagriež liellopu gaļu plānās strēmelēs.
- Uzkarsē pannu, ieliek atpakaļ gaļu un pievieno tako garšvielas, labi samaisa, karsē apmēram 1 minūti.
- Veido tako, sākot ar apceptiem sīpoliem tortiljas apakšdaļā, pievieno liellopu gaļu, ieliek salātu sieru, bagātīgi pārlej ar salsu un apber ar balto sīpolu un koriandru.
Foto: Publicitātes
Komentāri